Sunday, 30 July 2017

Sembang santai saja

Assalamualaikum

Apa habaq semua, sihat ka
neh hakak tgh duk sok sek sok sek sretttttt seme seme
lama dah x kena
neh duk x duk mai plak, dgn gatai mata hidung semua

akak mai dr penang neh
tp bukan berulang la
saja laki hakak nak hantaq mai ahad
kesian kat mak mer
x dan puaih main dgn cucu
bincang punya bincang
dr nak balik loq staq hari sabtu.. kita lajak semalam lagi

hakak ok ja, memana x pa
org bawak kan, jgn la banyak bunyik
janji akak mai keja dgn slamat
slamat dan lambat 2 minit
x dan pederaih dah
hahahah

la neh sapa sembang bab alif ja
semua melenting
padahai nak habaq, minyak alif harga d longwan kadang murah dr kedai lain saja
tapi bila mai bab alif org sensitip

bila pikiaq balik, x tau la sapa yg x kena
tp dah depa selebriti.. suma pun nak la gugel search nak komen,
satg x tau, kata x haptudate
tp spupu hakak ada ja y x amek port langsung bab artis
sampai bila kata "aina.. muka ampa neh ala2 amy mastura la"
membe reyau teruih

km kazen2 masa tu krik krik krik sangat
pastu mak dia kata dia mana tau sapa amy mastura
baideway masa tu umoq dia dalam 4 tahun
sebab dia ingat amy mastura adalah watak monster katun apa ntah y dia tgk
so dia ingat org duk cerca dia
apadiaaaaa
besaq da la neh, keja animasi
hahahah

so bebalik kpd pasangan alif aziz tu
akak tepikiaq
depa neh banyak duit
pasangan pun lawa
anak pun baru dpt
apa la y tak kena

ujian la kot kan
tu y ustaz2 duk habaq tu
even duit mewah, cantik rupa padahai begolak
tak bahagia
kita duk igt depa sronok sgt dah
dah kita hat manusia besa2 neh mmg y tu ja la kita nak kan

tambah hakak
mesti la nak kuruih
nak cantik  nak kaya kan

bila hakak duk pikiaq, even hakak baru 6 tahun kawen
tapi ujian Allah atuq kat kami neh
agak havoc jugak la

kalau x kena gaya, mau meroyan dah
2 thn kawen x ditakdirkan belum ada anak
ujian org tanya tu jgn cakap la

pastu da dapat treatment, doktor gtau x bole cara biasa lak
kena ivf saja
due to beberapa masalah
lagi la..
asa masa tu dunia gelap dah

da berjaya nandong
branak x cukup bulan plak
anak x sihat masa keluaq
duk hospital 109

pastu la neh anak sihat
appointment ada dekat 10
setiap appointment kena seat dgn husben utk bincang sapa nak bawak

duk pjj even da 6 thn
tiap kali laki nak balik anak reyau
tak anak reyau
pak y reyau

macam-macamlah
apa y akak asa kami bole bertahan dgn ujian-ujian ni
adalah rasa kasih sayang tu
kasih sayang yang Allah bagi
cemana kelai pun
kalau ada kasih sayang
InsyaAllah
Allah tlg

Akak x pro bab rumah tangga
tp akak slalu jgk jd penasihat

hakak selalu guna pendekatan jgn banding
kalau banding2 kita dgn org lain
sampai sudah x bahagia
sebab x penah rasa puas dgn apa y kita ada
pastu y mana boleh telan sedih pendam tu
telan la
telan , berak buang jauh2
hat mana mak ayh kita duk komen kat partner kita tu
dengaq sudah la
besa la mak ayah neh.. depa tu nak tgk anak depa bahagia saja
pelan2 la kita salurkan apa y mak ayah kita x puas hati kat partner kita
tipu p lah, kalau bole bg gud efek kat dua dua pihak

jgn ungkit
jgn kedekut, bg ja la apa2 y kita asa bole bg sedekah kat org
walau pun kita pun bkn ada duit sangat
sebab bahagia kita bkn kat duit saja

org suka sedekah neh dia mmg x kaya
tp dia cukup

guna la ayat saiko kat laki kita
kalau kita nak apa2 dr depa
kalau depa x bole bagi
lapang dada saja la
ntah2 depa pun bkn ada duit
x kemampuan nak bg apa y kita nak

akak slalu remind diri
aku kalau x dak duit, mesti laki aku pun sama
so jgn la kita nak adakan jugak apa y kita inginkan
tp dgn susahkan org lain

1 lagi
mudahkan keja org
allah akn mudahkan keja kita
settle
biaq la kita asa dia x bls pebuatan kita

neh mak hakak punya petua
masa kelai, jgn menjawab
yaaa akak guna pakai
diam ja slagi mampu

org lain nak kata kita neh turut sgt ka
kita neh smpai x mlawan la
biaq la
rumah tangga kita
kita la y handle

nasihat2 org kita amek simpan
jgn menjawab
ekekekke

lupa 1 lagi
trend zaman la
baik buruk bahagia sentap suma nak habaq kat fesbuk
hat neh pantang wehhhhh
pantaaangggggg

jangan la
x semua org suka kita
yang mendoakan tu tak pa
y cerca tu pun ramai

satg kata org cerca tu jeles la apa
dah hang p bukak ruang cerca tu sapa suruh kan
so berpada2 sudehhhhh

oke la
lapaq..
babai







No comments:

Terasa sumthing plak.. Sobsss

Assalamualaikum Lebih kurang 3 bulan lepas dekat simpang umah hakak, ada orang meninggal orang yang meninggal tu orang cina macam x da...