Wednesday, 16 August 2017

Terasa sumthing plak.. Sobsss

Assalamualaikum

Lebih kurang 3 bulan lepas
dekat simpang umah hakak, ada orang meninggal
orang yang meninggal tu orang cina

macam x dak kaitan kan dengan hakak
memang x dak pun
huhu

tapi orang cina yang meninggal tu
orang yang hari hari akak tgk
orang yang hari hari tanpa gagal buat senaman tangan depan umah dia
orang yang dari badan dia ada isi
sampai la kurus, hakak bole bilang tulang temulang dia

ikut kata-kata jiran sebangsa dia
dlm rumah tu, ada 3 org yang sakit
temasuk la orang yang akak selalu tgk tu
apek lambai, isteri dia dan emak dia

dia (akak gelarkan dia apek lambai)
sebab senaman tgn dia tu seolah mcm melambai tgn

sejak 3 bln lepas jgk
akak selalu tanya mak hakak
mak, dlm 3 org tu, sapa yg mati?
mak jawab~ mana nak tau.. apek lambai la kot
mak hakak pun ikut sama gelar apek dgn apek lambai

ya ka?
awat nmpak dia sihat
x macam 2 org lagi duk atas wheelchair

nant mak tnya apek mee nah (sambil buat muka perli)
owhh
sapa pulak apek mee
apek mee neh tgl selang 2, 3 umah dr umah hakak
dia jual mee di simpang tmn
mee dia sedia org beli
sedap la kot

hakak dgn mak hakak biasa gelar2 org ceni
y kami dua ja faham
senang x silap org dah bila bercerita

temasuk la gelaran cik ida radio bergerak (dia sentiasa ada info terbaru)
cik nani bank ( dia keja bsn)
pak cik art umno ( dia org kuat mat bashah)
cik imah kantin ( dia dpt kontrak kantin skola)

so bebalik pada apek lambai
sejak d umah tu buat upacara org mati (selalu depa simpan mayat 2,3 hari gak kan, then pasang khemah)
bukan takat apek lambai saja yg hakak x nampak
yang lg 2 org nek wheelchair pun hakak x nampak

so dlm diam hakak sentiasa mengharapkan
bukan apek lambai yang mati
dats y hakak selalu tanya pada mak hakak
sebab mak hakak tak dapat sahkan perkara sebenar
asyik2 kata~ apek lambai la KOT ( kot tu hakak x kenan)

so semalam---
balik dr klinik bwk hafiy amek ubat
mcm biasa lalu depan umah apek lambai

hah adik
apek lambai y mati
kompem dah
dia mati, lagi 2 org tu adik bradik depa amek
so umah depa kosong

ya sejak ura-ura apek lambai y mati
mmg umah depa x dak sapa dah
kosong

tetiba hakak  rasa sayu sgt
hakak rasa sedih
sebab hakak rasa hari hakak akn lengkap bila balik keja dan tgk dia duduk depan umah
sebab hakak selalu rasa, kalau dia tak mati lagi
bila2 dia balik umah dia
bole hakak tgk dia lagi

entah lah
hakak makin tua kot
perkara-perkara ceni pun hakak asa sedih

tima kasih apek lambai
slalu "sambut" hakak balik keja
selalu rasa "hang neh ada masalah mcm aku dak, apek"
selalu terpikir "ada apa dlm pala hang, hari2 lambai centu, tak lenguh ka"
satu hiburan utk aku tau apek, pikiaq pasai hang

sejak 3 bln lepas jgk
aku selalu  tgk port hang bediri smbil lambai
x sangka bila mak habaq hang y mati
aku rasa sedih

mayb masa waktu susah2 aku
hang tetap bediri kat situ
dan bila aku nampak hang
masalah aku selesai sesaat
sebab duk perati hang, buat aku senyum sat

semoga hang damai d sana apek
RIP apek lambai

jgn sampai aku plak amek job hang lambai tgn depan umah aku
aku neh da bole hafal step hang dah, tau dak






Sunday, 30 July 2017

Sembang santai saja

Assalamualaikum

Apa habaq semua, sihat ka
neh hakak tgh duk sok sek sok sek sretttttt seme seme
lama dah x kena
neh duk x duk mai plak, dgn gatai mata hidung semua

akak mai dr penang neh
tp bukan berulang la
saja laki hakak nak hantaq mai ahad
kesian kat mak mer
x dan puaih main dgn cucu
bincang punya bincang
dr nak balik loq staq hari sabtu.. kita lajak semalam lagi

hakak ok ja, memana x pa
org bawak kan, jgn la banyak bunyik
janji akak mai keja dgn slamat
slamat dan lambat 2 minit
x dan pederaih dah
hahahah

la neh sapa sembang bab alif ja
semua melenting
padahai nak habaq, minyak alif harga d longwan kadang murah dr kedai lain saja
tapi bila mai bab alif org sensitip

bila pikiaq balik, x tau la sapa yg x kena
tp dah depa selebriti.. suma pun nak la gugel search nak komen,
satg x tau, kata x haptudate
tp spupu hakak ada ja y x amek port langsung bab artis
sampai bila kata "aina.. muka ampa neh ala2 amy mastura la"
membe reyau teruih

km kazen2 masa tu krik krik krik sangat
pastu mak dia kata dia mana tau sapa amy mastura
baideway masa tu umoq dia dalam 4 tahun
sebab dia ingat amy mastura adalah watak monster katun apa ntah y dia tgk
so dia ingat org duk cerca dia
apadiaaaaa
besaq da la neh, keja animasi
hahahah

so bebalik kpd pasangan alif aziz tu
akak tepikiaq
depa neh banyak duit
pasangan pun lawa
anak pun baru dpt
apa la y tak kena

ujian la kot kan
tu y ustaz2 duk habaq tu
even duit mewah, cantik rupa padahai begolak
tak bahagia
kita duk igt depa sronok sgt dah
dah kita hat manusia besa2 neh mmg y tu ja la kita nak kan

tambah hakak
mesti la nak kuruih
nak cantik  nak kaya kan

bila hakak duk pikiaq, even hakak baru 6 tahun kawen
tapi ujian Allah atuq kat kami neh
agak havoc jugak la

kalau x kena gaya, mau meroyan dah
2 thn kawen x ditakdirkan belum ada anak
ujian org tanya tu jgn cakap la

pastu da dapat treatment, doktor gtau x bole cara biasa lak
kena ivf saja
due to beberapa masalah
lagi la..
asa masa tu dunia gelap dah

da berjaya nandong
branak x cukup bulan plak
anak x sihat masa keluaq
duk hospital 109

pastu la neh anak sihat
appointment ada dekat 10
setiap appointment kena seat dgn husben utk bincang sapa nak bawak

duk pjj even da 6 thn
tiap kali laki nak balik anak reyau
tak anak reyau
pak y reyau

macam-macamlah
apa y akak asa kami bole bertahan dgn ujian-ujian ni
adalah rasa kasih sayang tu
kasih sayang yang Allah bagi
cemana kelai pun
kalau ada kasih sayang
InsyaAllah
Allah tlg

Akak x pro bab rumah tangga
tp akak slalu jgk jd penasihat

hakak selalu guna pendekatan jgn banding
kalau banding2 kita dgn org lain
sampai sudah x bahagia
sebab x penah rasa puas dgn apa y kita ada
pastu y mana boleh telan sedih pendam tu
telan la
telan , berak buang jauh2
hat mana mak ayh kita duk komen kat partner kita tu
dengaq sudah la
besa la mak ayah neh.. depa tu nak tgk anak depa bahagia saja
pelan2 la kita salurkan apa y mak ayah kita x puas hati kat partner kita
tipu p lah, kalau bole bg gud efek kat dua dua pihak

jgn ungkit
jgn kedekut, bg ja la apa2 y kita asa bole bg sedekah kat org
walau pun kita pun bkn ada duit sangat
sebab bahagia kita bkn kat duit saja

org suka sedekah neh dia mmg x kaya
tp dia cukup

guna la ayat saiko kat laki kita
kalau kita nak apa2 dr depa
kalau depa x bole bagi
lapang dada saja la
ntah2 depa pun bkn ada duit
x kemampuan nak bg apa y kita nak

akak slalu remind diri
aku kalau x dak duit, mesti laki aku pun sama
so jgn la kita nak adakan jugak apa y kita inginkan
tp dgn susahkan org lain

1 lagi
mudahkan keja org
allah akn mudahkan keja kita
settle
biaq la kita asa dia x bls pebuatan kita

neh mak hakak punya petua
masa kelai, jgn menjawab
yaaa akak guna pakai
diam ja slagi mampu

org lain nak kata kita neh turut sgt ka
kita neh smpai x mlawan la
biaq la
rumah tangga kita
kita la y handle

nasihat2 org kita amek simpan
jgn menjawab
ekekekke

lupa 1 lagi
trend zaman la
baik buruk bahagia sentap suma nak habaq kat fesbuk
hat neh pantang wehhhhh
pantaaangggggg

jangan la
x semua org suka kita
yang mendoakan tu tak pa
y cerca tu pun ramai

satg kata org cerca tu jeles la apa
dah hang p bukak ruang cerca tu sapa suruh kan
so berpada2 sudehhhhh

oke la
lapaq..
babai







Wednesday, 21 June 2017

Hafiy Warded

Assalamualaikum

Bulan puasa neh dalam kegembiraan
ada la terselit ujian ujian kecil
buat kami

ujian2 neh mendekatkan kita pada Allah SWT
so mari rendahkan hati
terima ujian seadanya
yang penting jangan merungut2
jgn salahkan sesapa
just kita salahkan nasi kfc tu tak per
kaahhhhh
nant i crita knp nasik kfc

Baru-baru ni to be exact last thursday
jam 9.30 mlm hafiy muntah
igt sekali tu jer, dia tesedak ke apa
dats y muntah

rupanya tak
muntah dia tu, belarutan sampai tgh malam bawak ke pagi esoknya
ya Allah risau tu jgn cakap
sebab dia kan special
so memacam benda kena consider
km semua assume dia food poisoning
semua d umah oke je makan menu berbuka cooked by in laws
but hafiy, dia ada makan nasi kfc ptg sebelum berbuka
which is dia sorang je pun makan nasi tu
tu la.. sapa suruh x puasa kan
so semua pun fikir sbb nasi tu la kot
kita y nak rasa pun x bole, tp masa suap tu x der la nasi lembik ka apa

so da stat muntah stat 9.30 mlm tu
km just observe saja
dia nak tido, tp asyik la teganggu dgn muntah dia
tak sudah jam 2 pg km bawak dia ke klinik singapore bayan baru
ohh masa jadi neh its hapen masa balik umah mak mer
just balik cuti wekend biasa saja

bukan nak burukkan klinik singapore di bayan baru tu
sebab dia klinik lama kot
establish,  panel to most kilang
tp mayb saja la nak jadi kat family hakak kan
treatment y hakak terima mlm tu sangatlah mendukacitakan

doktor tu pun macam mamai2 lagi
baru bgn tdo kekdah dia
its so k, sbb 2 pg patient x da kan.. so tdoq aje la..
but then bila patient ada
datang pepagi 2 pg, must be something la he or she worried so much kan
at least show some concern, kau pegang la lutut anak hakak pun x per even x de kena mengena dgn muntah2 dia, kau tipu hakak dgn medical term pun tipu la, asal hakak rasa bebaloi nak bayar kau dik

D- ada ape?
P-anak saya muntah non stop doktor dr jam 9.30 mlm
D- owh oke, sambil amek suhu
(termometer jenis tembak dahi tu sama sejibik mcm umah hakak, so kita tahu da, klu bunyik means demam, klu x kuar apa2 bunyik suhu below 37 which is x demam, to be hapen hafiy x demam
D- oke ~ sambil tgk akak
P- akak masik duduk statik, sbb akak mcm nak tggu arahan doktor seterusnya, cth soh letak hafiy kat bed nak cek perut ka hapa ( masa neh hafiy mak su dia y pegang sebab dia neh pesyen klu nmpak doktor  terus datang saka nanges dia tu..
D- oke ~ sambil tgk akak lagi
P- da abes ker dokter
D- ya

Ya ampun.. itu jer.. DATSS ALL dgn 2 3 patah perkataan, dengan tak pegang pun cek badan anak hakak..
sedeh tahu sedeh

masa kat kaunter amek ubat, dapat ubat batuk dan demam.. watdeheck.. ubat kaitan muntah ker sakit perut ke mmg x da.. hasben akak kata dia x demam knp dpt ubt demam.. owh itu stendby.. wah wah wah.. kenapa x bagi ubat sakit lutut jer dik, senang tua2 nant bole solat tanpa guna gel amani tu..
ubat muntah langsung x der.. laki hakak mintak baru bagi.. apelaaaa

masa tu hakak hangin betol.. tp barangkali malam tu malam lailatul qadar, akak x rasa nak merempan pun.. akak pendamkan hangin hakak.. tp hangin akak beralih ke adik ipar yang dr balik klinik x henti2 carut dia tu
ekekke

balik umah hafiy stil muntah
mak mer da isaukan cucu dia neh
ajak pegi klinik lain
pagi tu jugak
klu ikutkan hakak nak terus ke hospital
but then
hasben hakak stil nak try klinik lagi
ape2 lah
malas gado, kang anak x der apa.. mak ayah dia plak yg gocoh
so pegi plak another klinik
thanks to KLINIK BERSATU, teluk kumbar
pasneh semua gi sana eh kalau y nak servis 24H
jgn pegi klinik singapore
hahahahahahhaha
jahat gila hakak.. arghhh lantak

klinik tu oke.. bg ubt y seswai dgn muntah2 dia
but then lepas makan ubt pun still ada muntah
tak sudah ke Pantai Hospital lah kita
dekat dgn umah mak mer

nama pun private
kau rambut cabang pun admit
ye la rambut x smpai skala 3
so bila doktor chech hafiy, terus depa nak admit
nak drip suma

da drip hafiy better skek
muntah dia da berkurang
doktor paed tgk condition dia, then asking details tntang medical history dia
bila gtau hafiy hydrochepalus, terus dia concern sesangat

ermmm saya rasa tiub dia BLOCKED
tp x per, kita akan refer neuro, saya paed x bole wat dicision

Ya Allah, macam petir bedentum dlm kepala hakak

ayah budak neh mana???? tuuu haaaaa da siap muntah bagai, menangis bagai nak rak dah
haishhh tensi hakak
hasben hakak gitulah, dia punya risau tu maha dasyat
akak still berdiri teguh
jangan dgn hasben hakak, klu akak hembus ikut hidung pun dia bole tumbang

itu y kata bergantung pada Allah tu
dia MAHA PENGATUR sebaiknya
Allah maha mendengar rintihan hakak malam tu
isau la kalau bebetol blocked

esok tu sementara doktor neuro datang
asa lama sgt masa berlalu
setiap masa pun tgk jam
dah doktor janji jam 10 pg x datang2
hasihhhh - hasih pun boleh
haishhhhh laa

doktor datang beh kurang 2 ptg
masa doktor neuro dtg dlm 2 ptg tu
jantung hakak berdegup laju
mcm2 hakak pikir

saya rasa masih ada aliran dlm tiub/shunt dia

dgn 1 ayat tu
hakak rasa batu sebesar gunung hilang terus dr kpla
ALHAMDULILLAH
Allah maha pengasih dan penyayang
nak bg jadi jugak raya neh dlm keadaan aman dan harmoni

bukak posa tu 15 bungkus nasi pak mer buat kenduri
bagi pada misi2 yg jaga paed
bersyukur sgt cucu dia neh sihat

hakak siap imajin raya hakak kali neh berkampung di hospital
kalau betol shunt dlm kpla hafiy ada masalah

so sempat la 2 mlm hakak check in hospital
x pe la
asal anak sihat dah

tu jer la
cerita cendoi (kerusi merah) ada jer
x pe la
bg laluan cerita hafiy dulu oke

eh.. kata anak bloger, haruslah di utamakan
gituh 






Wednesday, 14 June 2017

Kerusi Merah

Salam Everyone

Selamat berpuasa.. cemana puasa? oke ke tidok?
aku?
macam biasa.. ada hari yang flat gila tahap jam 4.30 petang pun asa nak bebuka
ada hari cargas sahaja
so far belum lopong lagi
maklumla piyed x penah betol
ada bagus jgk sebab aku neh jenisan yg susah nak ganti puasa
so da alang2 belum piyed, continue sajolah
kang kalau da stat piyed.. dah berbelas hari nak mengganti

sempena ramadhan yang penuh barokah neh
Allah kurniakan rezeki di samping famili aku dan orang-orang sekeliling
alhamdulillah

Laki hakak dapat naik pangkat
Alhamdulillah
berapa kali dia frust sebab kenaikan pangkat dia ada jer halangan
tp aku tak putus2 cakap dgn dia
Allah akan bagi pada masa yang seswai
Percayalah

frust dia masa nama dia dah di nominate, tp tak terima anugerah
contoh mcm anugerah era la kan.. da tersenarai pencalonan
skali rezeki tak berpihak dekat dia
aku pun sedih.. simpati ke dia ..tp x de la aku tunjuk.. kang dia lagi down
bole dikatakan batch dia suma pakat2 naik dah
dia jer yang belum
klu aku jd dia pun aku asa sedih
sebab laki aku neh jenisan bekerja straight tak de belok2

tp klu aku dicalonkan utk naik pangkat
bukan takat tekejut.. siap aku pertikai plak hahaha
sebab keja aku besimpang siurnya
cth tgh blog masa keja.. eh?

so tahniah yer en.hazwan
pikul amanah dgn sebaiknya
jgn lupa diri
pandang2 sama staff bawah.. sebab kita pun dr bawah

kemudian---

TAHNIAH kat KAK PIJIN
SHE'S PREGNANT

alhamdulillah alhamdulillah
tiada lafaz y bole aku katakan
selain rasa syukur dgn rezeki neh

i feel her masa dia gtau dia peknen siap nanges2 lagi
ye la.. km warga ttc kot
tunggu lama
hope her pregnancy went well
alah sana sini tu biasa lah
nant2 surut la tu
just enjoy ur pregnancies

oke..

apa yang kerusi merah neh
baru nak masuk tajuk
punya la panjang mukadimah

bila nak blog malas
tp bila da stat bukak semua benda nak crita dlm 1 masa
jadi cenggini lah

ofis kami neh ofis lama
since 2008 masa beroperasi
tp building neh way lagi lama dr kami punya operation
nak nak tingkat ats sekali
beratapkan bumbung lama

kira kalau buka siling atas tu
bole nampak alang kayu yang reput
bole nampak ternakan kelawar yang bole dikatakan tahap komersil
serangga mangga dari beberapa keturunan bole nampak
kadang2 aku pun tak tahu, aku neh tumpang menatang2 neh ka
atau depa yang tumpang building sewa neh

so even dalam ofis equipment such as aircond baru
wayar telefon baru
still akan ada masalah

macam najis kelawar masuk hole aircond suma tu
wayar telefon slalu kena gigit dgn lipas
so cepat rosak
dah rosak bajet takder plak
so bersauna lah kami di ofis

tempat aku bahagian pentadbiran la yang gagah sket
kena sipi2 aircond yang nazak tu
bahagian penguatkuasa tu lagi x rasa apa langsung
beli jer kipas tapi paham la
zaman milinia neh, pejabat pejabat mana guna kipas da
kalau ada pun mayb jabatan2 kecik saja
even guna kipas still bole tampung suhu bilik

ini tak
bahagian penguatkuasa macam sauna dah
kipas pun sekadar ada jer
so penguatkuasa balik2 pantau lokasi
mmg wajib singgah tempat pentadbiran
bagi menumpang suhu

so tetiba ada la yang heret kerusi merah neh

dari sorang yang letak
dah ada dua biji plak
elok la tu susun cenggitu
macam kaunter aduan

tp memang bahagian pentadbiran neh bukan takat kaunter aduan lagi dah
kaunter serba boleh
sebab apa2 solusi yang kami hadapi dalam ofis neh
akan diselesaikan kat bahagian pentadbiran
mcm upacara ritual plak

mesti himpun ramai2 kat bahagian neh
seorang demi seorang datang dan pergi
dari satu cerita ke satu cerita

dari sekecik2 benda nak beli lipstik kaler apa nak pilih
dari sebesar besar isu pejabat rumah tangga dan sebagainya

so lepas neh bole la aku penuhkan blog dgn cerita bahagian pentadbiran
macam2 ada
klu ada website aiskacang delicious kat online
aku pun ada
ayaq cendoi dot pejabat


Wednesday, 3 May 2017

Hafiy Turns Two

Assalamualaikum

Alhamdulillah alhamdulillah
Bersyukur sangat Hafiy da pun menganjak usia 2 thn 20 april 2017 aritu..
rasa mcm baru sgt bedung dan barutkan dia
Tau2 jer dah dua tahun
Cepatnya masa berlalu

Kali neh da tak da party bagai
just sambut dengan 2 family  both side
hantar makanan ke masjid
itu sajalah
langkah penjimatan.. gituh

So Hafiy da bole agak eh
tahun2 mendatang bufday celebration bertambah sendu
Nasib la kau nak, dapat mak yang tak de eksaited bagai neh
Ayah tu gagah lagi.. eksaited dia kadang boleh mak bikin panas lak

Hafiy,

Sejauh mana ketinggalan anak mak dalam tumbesaran atau skill atau sebagainya

Mak tak kisah
Sempurna anak mak tak sama sempurna anak orang lain
Macam mana keadaan Hafiy di masa depan, mak terima


Sebab hanya mak dan ayah saja tau mcm mana Hafiy bertarung hidup untuk kami
Disaat doktor sukar nak ramal keadaan Hafiy yang semakin kritikal masa tu
Mak dan ayah tak putus putus bisikan Hafiy utk kuat
dan Hafiy semampu boleh bertahan untuk kami

Terima kasih Hafiy berikan gelaran mak dan ayah kpd kami
4 tahun mak dan ayah tunggu untuk dapat gelaran tu

thanks anak

walaupun mak kau neh, jenis garang dan brutal skek
tp percayalah, saat mencoretkan tinta d atas
menitik jugak air mata mak neh hokey
tak pasti deraian air mata neh atas faktor menahan lapar sbb puasa ( still ganti even dah syaaban.. perangai sgt) atau benar2 terkesan dgn catatan di atas

meh mak trobek skek gambar Hafiy
ekekeekkeek

 incittt ja anak mak, seluar sampai dada..
masa neh siang malam Hafiy x dapat detect lg..
dan memilih malam untuk cergas dan penuh tenaga

nampak telinga dulu dr kek
secapang boleh tinga kau nak

Mak doakan Hafiy jadi anak yang soleh penyejuk mata mak dan ayah
We really want you to know
that we really love u, no word can describe how much u meant to us




Sunday, 26 March 2017

Rutin

Assalamualaikum

Hari ni bersiaran di ofis dan berseorangan
Diharapkan janaan idea mencurah curah dan penulisan berbaur ilmiah..
kenapa sorang?
partner in crime kak fizin odw ke putrajaya terima APC.. happy for her!! congratulation
yang lain2 ada yg mc, ada kuar pantau
begitulah

tajuk kita rutin.. so apa yang rutin
rutin kami anok branok
sejak akak pregnant, memang tugas laki akak la menjengak akak kat sini
so rutin tu continue sampai skang tambah2 bila ada dak Hafiy ni

setiap hari tak penah gagal menghitung hari
tunggu cik abang nak turun alor setar hujung minggu
sebab kalau si ayah neh turun, maksud dia pakej berjalan jalan dan makan sedap
padahal hari hari kunyah nasi goreng
tapi nasi tu rasa sedap bila suami kita ada skali
acewahh

ada je la aktiviti nak ke mana mana
walau terpaksa  heret stroler la hapa
beg berat tahap almari
pun layan saja
seban jenisan anak akak neh, semua kena complete,
nak tido kena bebetul ada bantai,kain lapik
pastu x nak panas -kipas kecik tu mmg kena ada- diva sangat
bole imajin eh, nak kuar barang mmg banyak

kelmarin jenjalan, kami makan nasi arab
pastu laki hakak nak pi muzium artifak nabi
eh eksaited sangat neh tengok dia
siap sebak bagai, amek gambar semua
menghayati zaman nabi dan sahabat

hakak buat apa?
hakak mengipas budak hafiy neh dalam muzium tu
bole pulak dia nak tido tetengah pameran tu
tapi mak mak kan
apa ada hal
betepuk la meriba si hafiy neh
sebelah barang pameran tahu
sebab kat situ kebetulan ada kerusi plastik
so sapa yang kemarin tgk barang pameran, quran yang di tatah atas keping emas
boleh pakej tgk mak cik tembun meriba anak smbil sesengih kipas anak dia yang tdoq


asal laki hakak happy, hakak layan jer
malam plak kami semua pegi kenduri kenalan mak tok
so memang jadual pack dan setiap masa si hafiy bekepit dengan ayah dia

hari neh akak kerja, laki hakak still dengan anak
tapi si hafiy neh dia akan ada instict ayah dia nak balik, so bole tgk tahap clingy dia tu masyaAllah
kagum sangat
berkebolehan merasai tgn ayah dia di angkat masa ayah dia tangukkan buai
berkebolehan mengesan ayah dia tak da di pandangan even in 3 minit
berkebolehan mengesan ayah dia pakai pakaian jalan

so, bila time ayah dia bebetol nak balik
ada la adegan air mata, bukan takat anak.. dengan si bapa pun join
jangan tak tahu, laki hakak, hati dia setisu boleh

insyaAllah, kami masih dalam perancangan salah sorang kena take action
cth: akak kena berhenti kerja
sebab drama air mata neh kena ada noktahnyer..
sampi bila kan
doakan kami
yang terbaik



Wednesday, 25 January 2017

Edisi Buang Sawang

Assalamualaikum

Edisi Buang Sawang kali ni bertujuan utk memaklumkan diri ini maih bertapak di bumi
Alhamdulillah sihat dan bertambah kilosss jugak :'(
Kekadang rasa semangat nak kurus
Kekadang rasa biarkan jer laa
Yg biarkan jer laa tu selalu berada di carta teratas

Marilah kita sekadar berbasa basi

Hujung tahun 2016 family hakak seperti tsunami sekejap
almaklumlah
jarang ada ujian ujian yang menimpa
sekali terkena terus rasa dunia gelap

ayah akak di diagnose hati rosak
Allah
masa tu rasa macam batu hempap di dada
ayah kena admit lama juga
hampir 10 hari

dalam tempoh tu
segalanya terasa seakan tak kena
penat, sedih, frust semua pun bersatu

ayah bertambahlah lagi
member jarang sakit instead of kencing manis darah tinggi
dan hampir x bagi kesan pada ayah pun
makan tu tak der pantang apa

tapi bila da jadi ceni
semangat ayh hilang terus
sapa y datang ziarah menitik nitik air mata dia
sedih katanya.. tak sangka dia diberi ujian macam neh

so far stabil
makan ubt, amek supplement
harap ayah baik2 saja

tahun 2017

semua masih sama
cuma bulan 2 ni insyaAllah ada anak nakan baru
kali neh jantina lain
at last its a girl
selepas ketiga tiga cucus all lelaki

akak kena bersedia dr segi mental dan komunikasi skill
sbb jantina lain kan
tau je la bebudak skang
kompem soalan pelik2 akn kuar
u know all the sex (jantina) lain dr apa y diaorang ader
ekekek

macam hasben punya side
kazen semua perempuan yang kat kampung tu
so one day akak change diapers si budak hafiy neh
terkebil2 mata kazen yang perempuan neh

hahah
tgk muka memasing tekojut.. apo lain bonar haaa
learning process sayang2 ku
pergilah tanya bapak memasing ekekek

dari segi kerjaya
hakak macam tu jugak lah
pegi keja balik keja
ulang ulang
cawangan kecik kan
x der thrill mana pun

satu jer akak isau
dah esok2 nak pencen baru nak bagi task2 mencabar
mau akak besilat jer nant atas partition neh

CNY ke mana korang?
susun jadual kenduri ker
hakak da ader 3 jer listing
tp asa 2 jer dapat attend

itu jer la edisi buang sawang kali neh
tahun 2016 yang biasa2 tapi hakak bahagia
sederhana jer la
Alhamdulillah

hakak akan jenguk lagi blog di hari yang lain
td pun dua kali test password baru lepas
harap esok2 jangan lupa terus da

babai ---



Terasa sumthing plak.. Sobsss

Assalamualaikum Lebih kurang 3 bulan lepas dekat simpang umah hakak, ada orang meninggal orang yang meninggal tu orang cina macam x da...