Wednesday, 21 June 2017

Hafiy Warded

Assalamualaikum

Bulan puasa neh dalam kegembiraan
ada la terselit ujian ujian kecil
buat kami

ujian2 neh mendekatkan kita pada Allah SWT
so mari rendahkan hati
terima ujian seadanya
yang penting jangan merungut2
jgn salahkan sesapa
just kita salahkan nasi kfc tu tak per
kaahhhhh
nant i crita knp nasik kfc

Baru-baru ni to be exact last thursday
jam 9.30 mlm hafiy muntah
igt sekali tu jer, dia tesedak ke apa
dats y muntah

rupanya tak
muntah dia tu, belarutan sampai tgh malam bawak ke pagi esoknya
ya Allah risau tu jgn cakap
sebab dia kan special
so memacam benda kena consider
km semua assume dia food poisoning
semua d umah oke je makan menu berbuka cooked by in laws
but hafiy, dia ada makan nasi kfc ptg sebelum berbuka
which is dia sorang je pun makan nasi tu
tu la.. sapa suruh x puasa kan
so semua pun fikir sbb nasi tu la kot
kita y nak rasa pun x bole, tp masa suap tu x der la nasi lembik ka apa

so da stat muntah stat 9.30 mlm tu
km just observe saja
dia nak tido, tp asyik la teganggu dgn muntah dia
tak sudah jam 2 pg km bawak dia ke klinik singapore bayan baru
ohh masa jadi neh its hapen masa balik umah mak mer
just balik cuti wekend biasa saja

bukan nak burukkan klinik singapore di bayan baru tu
sebab dia klinik lama kot
establish,  panel to most kilang
tp mayb saja la nak jadi kat family hakak kan
treatment y hakak terima mlm tu sangatlah mendukacitakan

doktor tu pun macam mamai2 lagi
baru bgn tdo kekdah dia
its so k, sbb 2 pg patient x da kan.. so tdoq aje la..
but then bila patient ada
datang pepagi 2 pg, must be something la he or she worried so much kan
at least show some concern, kau pegang la lutut anak hakak pun x per even x de kena mengena dgn muntah2 dia, kau tipu hakak dgn medical term pun tipu la, asal hakak rasa bebaloi nak bayar kau dik

D- ada ape?
P-anak saya muntah non stop doktor dr jam 9.30 mlm
D- owh oke, sambil amek suhu
(termometer jenis tembak dahi tu sama sejibik mcm umah hakak, so kita tahu da, klu bunyik means demam, klu x kuar apa2 bunyik suhu below 37 which is x demam, to be hapen hafiy x demam
D- oke ~ sambil tgk akak
P- akak masik duduk statik, sbb akak mcm nak tggu arahan doktor seterusnya, cth soh letak hafiy kat bed nak cek perut ka hapa ( masa neh hafiy mak su dia y pegang sebab dia neh pesyen klu nmpak doktor  terus datang saka nanges dia tu..
D- oke ~ sambil tgk akak lagi
P- da abes ker dokter
D- ya

Ya ampun.. itu jer.. DATSS ALL dgn 2 3 patah perkataan, dengan tak pegang pun cek badan anak hakak..
sedeh tahu sedeh

masa kat kaunter amek ubat, dapat ubat batuk dan demam.. watdeheck.. ubat kaitan muntah ker sakit perut ke mmg x da.. hasben akak kata dia x demam knp dpt ubt demam.. owh itu stendby.. wah wah wah.. kenapa x bagi ubat sakit lutut jer dik, senang tua2 nant bole solat tanpa guna gel amani tu..
ubat muntah langsung x der.. laki hakak mintak baru bagi.. apelaaaa

masa tu hakak hangin betol.. tp barangkali malam tu malam lailatul qadar, akak x rasa nak merempan pun.. akak pendamkan hangin hakak.. tp hangin akak beralih ke adik ipar yang dr balik klinik x henti2 carut dia tu
ekekke

balik umah hafiy stil muntah
mak mer da isaukan cucu dia neh
ajak pegi klinik lain
pagi tu jugak
klu ikutkan hakak nak terus ke hospital
but then
hasben hakak stil nak try klinik lagi
ape2 lah
malas gado, kang anak x der apa.. mak ayah dia plak yg gocoh
so pegi plak another klinik
thanks to KLINIK BERSATU, teluk kumbar
pasneh semua gi sana eh kalau y nak servis 24H
jgn pegi klinik singapore
hahahahahahhaha
jahat gila hakak.. arghhh lantak

klinik tu oke.. bg ubt y seswai dgn muntah2 dia
but then lepas makan ubt pun still ada muntah
tak sudah ke Pantai Hospital lah kita
dekat dgn umah mak mer

nama pun private
kau rambut cabang pun admit
ye la rambut x smpai skala 3
so bila doktor chech hafiy, terus depa nak admit
nak drip suma

da drip hafiy better skek
muntah dia da berkurang
doktor paed tgk condition dia, then asking details tntang medical history dia
bila gtau hafiy hydrochepalus, terus dia concern sesangat

ermmm saya rasa tiub dia BLOCKED
tp x per, kita akan refer neuro, saya paed x bole wat dicision

Ya Allah, macam petir bedentum dlm kepala hakak

ayah budak neh mana???? tuuu haaaaa da siap muntah bagai, menangis bagai nak rak dah
haishhh tensi hakak
hasben hakak gitulah, dia punya risau tu maha dasyat
akak still berdiri teguh
jangan dgn hasben hakak, klu akak hembus ikut hidung pun dia bole tumbang

itu y kata bergantung pada Allah tu
dia MAHA PENGATUR sebaiknya
Allah maha mendengar rintihan hakak malam tu
isau la kalau bebetol blocked

esok tu sementara doktor neuro datang
asa lama sgt masa berlalu
setiap masa pun tgk jam
dah doktor janji jam 10 pg x datang2
hasihhhh - hasih pun boleh
haishhhhh laa

doktor datang beh kurang 2 ptg
masa doktor neuro dtg dlm 2 ptg tu
jantung hakak berdegup laju
mcm2 hakak pikir

saya rasa masih ada aliran dlm tiub/shunt dia

dgn 1 ayat tu
hakak rasa batu sebesar gunung hilang terus dr kpla
ALHAMDULILLAH
Allah maha pengasih dan penyayang
nak bg jadi jugak raya neh dlm keadaan aman dan harmoni

bukak posa tu 15 bungkus nasi pak mer buat kenduri
bagi pada misi2 yg jaga paed
bersyukur sgt cucu dia neh sihat

hakak siap imajin raya hakak kali neh berkampung di hospital
kalau betol shunt dlm kpla hafiy ada masalah

so sempat la 2 mlm hakak check in hospital
x pe la
asal anak sihat dah

tu jer la
cerita cendoi (kerusi merah) ada jer
x pe la
bg laluan cerita hafiy dulu oke

eh.. kata anak bloger, haruslah di utamakan
gituh 






Wednesday, 14 June 2017

Kerusi Merah

Salam Everyone

Selamat berpuasa.. cemana puasa? oke ke tidok?
aku?
macam biasa.. ada hari yang flat gila tahap jam 4.30 petang pun asa nak bebuka
ada hari cargas sahaja
so far belum lopong lagi
maklumla piyed x penah betol
ada bagus jgk sebab aku neh jenisan yg susah nak ganti puasa
so da alang2 belum piyed, continue sajolah
kang kalau da stat piyed.. dah berbelas hari nak mengganti

sempena ramadhan yang penuh barokah neh
Allah kurniakan rezeki di samping famili aku dan orang-orang sekeliling
alhamdulillah

Laki hakak dapat naik pangkat
Alhamdulillah
berapa kali dia frust sebab kenaikan pangkat dia ada jer halangan
tp aku tak putus2 cakap dgn dia
Allah akan bagi pada masa yang seswai
Percayalah

frust dia masa nama dia dah di nominate, tp tak terima anugerah
contoh mcm anugerah era la kan.. da tersenarai pencalonan
skali rezeki tak berpihak dekat dia
aku pun sedih.. simpati ke dia ..tp x de la aku tunjuk.. kang dia lagi down
bole dikatakan batch dia suma pakat2 naik dah
dia jer yang belum
klu aku jd dia pun aku asa sedih
sebab laki aku neh jenisan bekerja straight tak de belok2

tp klu aku dicalonkan utk naik pangkat
bukan takat tekejut.. siap aku pertikai plak hahaha
sebab keja aku besimpang siurnya
cth tgh blog masa keja.. eh?

so tahniah yer en.hazwan
pikul amanah dgn sebaiknya
jgn lupa diri
pandang2 sama staff bawah.. sebab kita pun dr bawah

kemudian---

TAHNIAH kat KAK PIJIN
SHE'S PREGNANT

alhamdulillah alhamdulillah
tiada lafaz y bole aku katakan
selain rasa syukur dgn rezeki neh

i feel her masa dia gtau dia peknen siap nanges2 lagi
ye la.. km warga ttc kot
tunggu lama
hope her pregnancy went well
alah sana sini tu biasa lah
nant2 surut la tu
just enjoy ur pregnancies

oke..

apa yang kerusi merah neh
baru nak masuk tajuk
punya la panjang mukadimah

bila nak blog malas
tp bila da stat bukak semua benda nak crita dlm 1 masa
jadi cenggini lah

ofis kami neh ofis lama
since 2008 masa beroperasi
tp building neh way lagi lama dr kami punya operation
nak nak tingkat ats sekali
beratapkan bumbung lama

kira kalau buka siling atas tu
bole nampak alang kayu yang reput
bole nampak ternakan kelawar yang bole dikatakan tahap komersil
serangga mangga dari beberapa keturunan bole nampak
kadang2 aku pun tak tahu, aku neh tumpang menatang2 neh ka
atau depa yang tumpang building sewa neh

so even dalam ofis equipment such as aircond baru
wayar telefon baru
still akan ada masalah

macam najis kelawar masuk hole aircond suma tu
wayar telefon slalu kena gigit dgn lipas
so cepat rosak
dah rosak bajet takder plak
so bersauna lah kami di ofis

tempat aku bahagian pentadbiran la yang gagah sket
kena sipi2 aircond yang nazak tu
bahagian penguatkuasa tu lagi x rasa apa langsung
beli jer kipas tapi paham la
zaman milinia neh, pejabat pejabat mana guna kipas da
kalau ada pun mayb jabatan2 kecik saja
even guna kipas still bole tampung suhu bilik

ini tak
bahagian penguatkuasa macam sauna dah
kipas pun sekadar ada jer
so penguatkuasa balik2 pantau lokasi
mmg wajib singgah tempat pentadbiran
bagi menumpang suhu

so tetiba ada la yang heret kerusi merah neh

dari sorang yang letak
dah ada dua biji plak
elok la tu susun cenggitu
macam kaunter aduan

tp memang bahagian pentadbiran neh bukan takat kaunter aduan lagi dah
kaunter serba boleh
sebab apa2 solusi yang kami hadapi dalam ofis neh
akan diselesaikan kat bahagian pentadbiran
mcm upacara ritual plak

mesti himpun ramai2 kat bahagian neh
seorang demi seorang datang dan pergi
dari satu cerita ke satu cerita

dari sekecik2 benda nak beli lipstik kaler apa nak pilih
dari sebesar besar isu pejabat rumah tangga dan sebagainya

so lepas neh bole la aku penuhkan blog dgn cerita bahagian pentadbiran
macam2 ada
klu ada website aiskacang delicious kat online
aku pun ada
ayaq cendoi dot pejabat


Wednesday, 3 May 2017

Hafiy Turns Two

Assalamualaikum

Alhamdulillah alhamdulillah
Bersyukur sangat Hafiy da pun menganjak usia 2 thn 20 april 2017 aritu..
rasa mcm baru sgt bedung dan barutkan dia
Tau2 jer dah dua tahun
Cepatnya masa berlalu

Kali neh da tak da party bagai
just sambut dengan 2 family  both side
hantar makanan ke masjid
itu sajalah
langkah penjimatan.. gituh

So Hafiy da bole agak eh
tahun2 mendatang bufday celebration bertambah sendu
Nasib la kau nak, dapat mak yang tak de eksaited bagai neh
Ayah tu gagah lagi.. eksaited dia kadang boleh mak bikin panas lak

Hafiy,

Sejauh mana ketinggalan anak mak dalam tumbesaran atau skill atau sebagainya

Mak tak kisah
Sempurna anak mak tak sama sempurna anak orang lain
Macam mana keadaan Hafiy di masa depan, mak terima


Sebab hanya mak dan ayah saja tau mcm mana Hafiy bertarung hidup untuk kami
Disaat doktor sukar nak ramal keadaan Hafiy yang semakin kritikal masa tu
Mak dan ayah tak putus putus bisikan Hafiy utk kuat
dan Hafiy semampu boleh bertahan untuk kami

Terima kasih Hafiy berikan gelaran mak dan ayah kpd kami
4 tahun mak dan ayah tunggu untuk dapat gelaran tu

thanks anak

walaupun mak kau neh, jenis garang dan brutal skek
tp percayalah, saat mencoretkan tinta d atas
menitik jugak air mata mak neh hokey
tak pasti deraian air mata neh atas faktor menahan lapar sbb puasa ( still ganti even dah syaaban.. perangai sgt) atau benar2 terkesan dgn catatan di atas

meh mak trobek skek gambar Hafiy
ekekeekkeek

 incittt ja anak mak, seluar sampai dada..
masa neh siang malam Hafiy x dapat detect lg..
dan memilih malam untuk cergas dan penuh tenaga

nampak telinga dulu dr kek
secapang boleh tinga kau nak

Mak doakan Hafiy jadi anak yang soleh penyejuk mata mak dan ayah
We really want you to know
that we really love u, no word can describe how much u meant to us




Sunday, 26 March 2017

Rutin

Assalamualaikum

Hari ni bersiaran di ofis dan berseorangan
Diharapkan janaan idea mencurah curah dan penulisan berbaur ilmiah..
kenapa sorang?
partner in crime kak fizin odw ke putrajaya terima APC.. happy for her!! congratulation
yang lain2 ada yg mc, ada kuar pantau
begitulah

tajuk kita rutin.. so apa yang rutin
rutin kami anok branok
sejak akak pregnant, memang tugas laki akak la menjengak akak kat sini
so rutin tu continue sampai skang tambah2 bila ada dak Hafiy ni

setiap hari tak penah gagal menghitung hari
tunggu cik abang nak turun alor setar hujung minggu
sebab kalau si ayah neh turun, maksud dia pakej berjalan jalan dan makan sedap
padahal hari hari kunyah nasi goreng
tapi nasi tu rasa sedap bila suami kita ada skali
acewahh

ada je la aktiviti nak ke mana mana
walau terpaksa  heret stroler la hapa
beg berat tahap almari
pun layan saja
seban jenisan anak akak neh, semua kena complete,
nak tido kena bebetul ada bantai,kain lapik
pastu x nak panas -kipas kecik tu mmg kena ada- diva sangat
bole imajin eh, nak kuar barang mmg banyak

kelmarin jenjalan, kami makan nasi arab
pastu laki hakak nak pi muzium artifak nabi
eh eksaited sangat neh tengok dia
siap sebak bagai, amek gambar semua
menghayati zaman nabi dan sahabat

hakak buat apa?
hakak mengipas budak hafiy neh dalam muzium tu
bole pulak dia nak tido tetengah pameran tu
tapi mak mak kan
apa ada hal
betepuk la meriba si hafiy neh
sebelah barang pameran tahu
sebab kat situ kebetulan ada kerusi plastik
so sapa yang kemarin tgk barang pameran, quran yang di tatah atas keping emas
boleh pakej tgk mak cik tembun meriba anak smbil sesengih kipas anak dia yang tdoq


asal laki hakak happy, hakak layan jer
malam plak kami semua pegi kenduri kenalan mak tok
so memang jadual pack dan setiap masa si hafiy bekepit dengan ayah dia

hari neh akak kerja, laki hakak still dengan anak
tapi si hafiy neh dia akan ada instict ayah dia nak balik, so bole tgk tahap clingy dia tu masyaAllah
kagum sangat
berkebolehan merasai tgn ayah dia di angkat masa ayah dia tangukkan buai
berkebolehan mengesan ayah dia tak da di pandangan even in 3 minit
berkebolehan mengesan ayah dia pakai pakaian jalan

so, bila time ayah dia bebetol nak balik
ada la adegan air mata, bukan takat anak.. dengan si bapa pun join
jangan tak tahu, laki hakak, hati dia setisu boleh

insyaAllah, kami masih dalam perancangan salah sorang kena take action
cth: akak kena berhenti kerja
sebab drama air mata neh kena ada noktahnyer..
sampi bila kan
doakan kami
yang terbaik



Wednesday, 25 January 2017

Edisi Buang Sawang

Assalamualaikum

Edisi Buang Sawang kali ni bertujuan utk memaklumkan diri ini maih bertapak di bumi
Alhamdulillah sihat dan bertambah kilosss jugak :'(
Kekadang rasa semangat nak kurus
Kekadang rasa biarkan jer laa
Yg biarkan jer laa tu selalu berada di carta teratas

Marilah kita sekadar berbasa basi

Hujung tahun 2016 family hakak seperti tsunami sekejap
almaklumlah
jarang ada ujian ujian yang menimpa
sekali terkena terus rasa dunia gelap

ayah akak di diagnose hati rosak
Allah
masa tu rasa macam batu hempap di dada
ayah kena admit lama juga
hampir 10 hari

dalam tempoh tu
segalanya terasa seakan tak kena
penat, sedih, frust semua pun bersatu

ayah bertambahlah lagi
member jarang sakit instead of kencing manis darah tinggi
dan hampir x bagi kesan pada ayah pun
makan tu tak der pantang apa

tapi bila da jadi ceni
semangat ayh hilang terus
sapa y datang ziarah menitik nitik air mata dia
sedih katanya.. tak sangka dia diberi ujian macam neh

so far stabil
makan ubt, amek supplement
harap ayah baik2 saja

tahun 2017

semua masih sama
cuma bulan 2 ni insyaAllah ada anak nakan baru
kali neh jantina lain
at last its a girl
selepas ketiga tiga cucus all lelaki

akak kena bersedia dr segi mental dan komunikasi skill
sbb jantina lain kan
tau je la bebudak skang
kompem soalan pelik2 akn kuar
u know all the sex (jantina) lain dr apa y diaorang ader
ekekek

macam hasben punya side
kazen semua perempuan yang kat kampung tu
so one day akak change diapers si budak hafiy neh
terkebil2 mata kazen yang perempuan neh

hahah
tgk muka memasing tekojut.. apo lain bonar haaa
learning process sayang2 ku
pergilah tanya bapak memasing ekekek

dari segi kerjaya
hakak macam tu jugak lah
pegi keja balik keja
ulang ulang
cawangan kecik kan
x der thrill mana pun

satu jer akak isau
dah esok2 nak pencen baru nak bagi task2 mencabar
mau akak besilat jer nant atas partition neh

CNY ke mana korang?
susun jadual kenduri ker
hakak da ader 3 jer listing
tp asa 2 jer dapat attend

itu jer la edisi buang sawang kali neh
tahun 2016 yang biasa2 tapi hakak bahagia
sederhana jer la
Alhamdulillah

hakak akan jenguk lagi blog di hari yang lain
td pun dua kali test password baru lepas
harap esok2 jangan lupa terus da

babai ---



Wednesday, 16 November 2016

My Hafiy -- 2

Assalamualaikum


Jarang akak crita tentang Hafiy
apetah lagi ayah dia--
tetiba hahah


So meh la akak crita tentang dia
mana tau esok-esok ni dia baca
tak der la dia persoalkan knp cerita tentang dia kurang
dah mak kau pun sendu.. gemuk plak tu -_____________-
blog jarang-jarang buka
lagi mau tanya?


so mcm mana hafiy sekarang?


Alhamdulillah.. membesar dengan sihat.. tapi sangat kurus.. setahun tujuh bulan just 7 kilo jer..
tp akak sangup dukung dia dari usung minyak 5 kg yang harga naik mencanak, tapi harga dlm paket rm2.50 kekal.. lupa limit seorang 2 paket jer.. ehhhhh
berat hafiy bukan takat border putih lagi dah
tahap merah terus


tak makan ker?


dia makan, tapi susu langsung tak mau.. susu hanya dicampur dalam nestem sahaja.. kalau bancuh sesaja tu
2oz pun susah nak abes.. tambah2 sejak makan solid food lagi la x nak susu.. susu mak dia nak sesangat.. tp stok mak dia limited.. mak dia harung bagi jugak..


susu murah kot?

sapeeee kateeee.. dari semurah2 susu akak try smpai semahal2nyer.. sama jer tahap keinginan terhadap susu.. tapi sebab dia minum susu kurang kan.. pedisure sanggup la bapak dia duga.. sangup renangi.. cer kalau minum susu kuat.. dari pedisure terus jadik tak sure
tapi kan.. memana doktor pun asal anak tak cukup berat.. susu pedisure la dia cadang dulu..
cuba bayangkan pada kuarga yg tak mampu dicadang susu itu jgk.. cemana la kan

ke kena amek pendekatan menteri-menteri skang ni.. susu mahal jgn minum susu.. sirap sudah..



doktor kata apa?


refer dietician saja la.. kita tgk cemana berat akn dtg.. kekerapan makan tu dah oke.. mean every day dalam 4-5 kali dia makan.. supplement pun bagi.. ada la naik sekilo ke ratus-ratus gram gitu.. katenya prem baby memang centu


berat mak dia tak nak tanyer????



hafiy da bole buat apa?


so far meniarap dan bergolek golek.. bole duduk kalau di bantu.. naik walker tu jauh la jugak peginya.. tapi konsep dia berundur jer.. istilah pantang beundur kecuali operasi dia tak guna pakai lagi
verb dia dah banyak.. mayb stay dgn mak tok dan wan kot.. so banyak becakap dengan dia..
arahan2 simple da bole terima.. suruh dia bukak mulut ker.. suruh dia tepuk ka.. dia bole faham.. paling pandai dia cakap apaaaaqqqq (mean lapar) -______-



hafiy kat umah cemana?

alhamdulillah so far ok..report card dia ada pasang surut.. selalu baru jer nak buang pin tudung balik dr keja, mak tok dia da bg report apa dia buat the whole day macam machine gun.. bertalu-talu..
anak adik hari ni tak mau tdoq.. tdoq sat sat
anak adik hari ni wat prangai makan moi tak mau
anak adik hari ni berak 2 kali dah.. punya la busuk
anak adik hari ni bole tunjuk pipi.. cepat hafiy tunjuk kat mak.. :')

begitulah



sakit demam cemana plak? lepas kuar NICU penah kena admit balik?

Sakit demam adat la kan.. kekerapan hampir sebulan sekali.. mudah berjangkit dgn org sekeliling.. tp dengan izin Allah.. sejak amek xtra vaksin pnemocacol (ejaan x tau cemana) boleh nampak dia da tak demam kerap da.. akak sugest, memana parents ada rezeki lebih, have a try.. kos rm240 (harga tak jauh beza memana tmpat pun)


tak penah kn admit lepas discharge NICU, and doktor pun quit impress jgk.. Alhamdulillah rezeki.. mayb akak da susah jaga dia ms NICU dulu.. so da besar2 ni Allah senangkan balik.. yang penting masa tgh sesusah tu.. jangan merungut.. klu ada here and there tu cecepat istigfar..



appointment dia banyak tak?


Opkos.. paediatrik, mata, telinga, neuro, cara kerja, fisioterapi , dietician, klinik kesihatan
kami gilir2 la.. mana yang boleh adjust pegi ke ari ahad tu.. tugas hasben hakak la.. dia keja penang so oke la.. tak jejas cuti akak mahupun hasben hakak..



kepala dia cemana? Yang kata ada air dlm kepala tu?

So far alhamdulillah.. kesan dia bole nampak bila dia lambat dari segi perkembangan Hafiy saja la.. lain2 sume ok..
doktor kata ada kes dia baik terus.. ada kes kalau tesumbat, kena tukar tiub.. akak harap baik terus la.. hafiy neh akak tgk dia mcm bapak dia plak.. tinggi semacam.. so kalau tiub dlm badan dia tu da pendek.. kemungkinan besar kn operate utk tukar tiub..

eh.. x nak pikir bole.. huhu



harapan hakak pada anak akak?

Nak dia bole urus diri sendiri sudah.. wawawawa
boleh makan sendiri--
bole mandi sendiri--
bole cari kerja--
untuk diri dia sendiri
sebab hidup zaman serba mencabar kena buat sendiri.. hidup atas pertolongan org lain even sedara mara sendiri pun belum tentu baik..

contoh pak cik boleh kawen dgn mewah atas harta anak2 buah yang yatim piatu.. ehhhh apeni-- apeni--



bila hafiy nak ader adik?

Termenung sambil scroll iphone7 : read asus
insyaAllah.. tahun depan kita ingat nak merancang dgn serius..
doakan (sambil ketawa terbahak-bahak.. motif sangat)



harapan hafiy pada mak dia bagaimana?

Kasar sangat soalan ni..
hafiy nak mak sihat so that bole tenguk perangai tak semengah hafiy ni
hafiy nak mak kurus sket so that hafiy tak perlu nak jelaskan ini mak hafiy bukan peti ais 2 pintu
hafiy sayang mak even mak kadang2 so annoying.. hafiy da setahun 7 bulan.. tp kadang mak bedung hafiy pastu cakap my baby.. my baby..
jangan paksa hafiy cakap sayang mak sehari patploh juta kali
hafiy nak mak rajin skek so that hafiy bole makan sesedap selain dr moi letak ubi,carrot dan ayam
jemu dah.. hafiy nak yang tahap2 babyeatbyjustlixa tu jer


terakhir, harapan ayah hafiy pada mak hafiy?

Jawab soalan atau terjun jambatan--

Sunday, 30 October 2016

Pawana Jerai Resort, Ruat Yan

Assalamualaikum

Happy Deepavali to All Indian's Friend
Kehmain All
padahal kawan india sorang tu jerk
si Anbananthan
Serunuk dia.. beraya dengan orang baru.. i mean dia ader newborn
bukan wife baru ke apa
nak nak plak anak lelaki.. kehmain suka dia
siap buat kenduri bagai
makan pagi ditaja 1 pejabat
pejabat kami 10 org je pun.. tak taja memang mendapat la

ehh
melalut plak
pagi neh akak mai ofis dari Yan
becuti sana
Becuti????
bukan keja dekat yan ker

matakeatas###

kekdah dia family inlaws nak bercuti
tapi kenot go jejauh
sebab hakak keja
cuti tgl 4 hari je smpai hujung tahun
mmg kritikal
so x dapek pegi jauh..
jom kita ke yan sana

bajet bole memancing ke bakar2 ke
Nanhadoooo
dr tengah hari bawak ke malam
hujan
ada hikmah betulnya
kalau x hujan
kompem orang ramai kat resort tu
sebab konsep resort dan cafe

sah sah orang ramai
istilah menenangkan fikiran tak tercapai nanti 
bila da hujan
terus jadi padang jarak padang terkukur
x da org mai cafe pun
ekekekke

so kami semua ke Pawana Jerai Resort
Daerah Yan
Gugel la eh cemana nak ke sana
akak da memang tau kawasan Yan
klu akak kata mudah nak cari
kena cemuh plak nanti

Akak rasa baru lagi chalet dia
sikit ja room dia
ada 3
ekekekek
so pepandai la bajet cemana nak atur ke anggotaan memasing
selesa
bersih
luas
makanan sedap

akak bagi 9 bintang di angkasa
bole tgk di fb
tu akak da bagi link dia di bawah

pawana jerai resort

ini bagi orang yang bebenar nak dapat ketenangan tau
haaa bole datang sini
tapiii 
kalau da jenis ber hu ha hu ha
nak hiburan
window shoping ke apa
datang sini bole mereput
sebab mmg jauh dgn kesibukan kota ka apa
kota? kedah tak der sampai tahap kota metropolitan
dia tahap bandaraya jer
kota sarang semut ada

bole layan pic di bawah
semestinya cilok dari orang lain
adik ipor la senang citer

sejak sejak kertu memang x suka begambar
dlm arti kata yang lain
x der confident diknon
badan sarat dengan muatan lemak

kbye




Hafiy Warded

Assalamualaikum Bulan puasa neh dalam kegembiraan ada la terselit ujian ujian kecil buat kami ujian2 neh mendekatkan kita pada Allah S...